Sanata EK Puan

MEB tarafından hazırlanan sistem bu yıl 2017 – 2018 pilot uygulama kapsamında başlayacak…Ppuan hesaplamada öğrencilerin yalnızca diploma notu ve ortak sınav sonuçları değil ders dışı aktiviteleri de etkili olacak. Liseye girişte ek puan alacak.
Buna göre, müzik aleti çalan, çeşitli yarışma ve sosyal sorumluluk projelerine katılan öğrenciler puan hesaplaması sırasına ek puan kazanacaklar.
Liseye ve üniversiteye girişlerde, öğrencileri derslerinin ve sınav başarılarının yanında, yeteneklerine göre de değerlendirmek uzun zamandır gündemdeydi. Bakanlığın başlattığı çalışmaya göre, öğrencilerin sosyal yaşamı desteklenecek, sanat, spor ve bilimsel çalışmalar için de öğrenciler teşvik edilecek ve sınavlarında başarılarının yanında  ek puan alacak.
MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında iş birliği görüşmeleri başladı. Bütün il ve ilçelerde öğrencilerin gidebileceği gençlik ve kültür merkezleri ile özel sanatsal ve sportif kurslar tek tek belirlenecek. Öğrencinin okuduğu bölgede gidebileceği herhangi bir kamu ya da özel kurs bulunmaması durumunda okuldaki branş öğretmenlerine kurs açmaları için destek verilecek.
Bakanlık, “Öğrenci kurs alabilir” diye merkez ve özel kursları akredite edecek. Öğrencilerin 1. sınıftan 8. sınıfa kadar katıldığı kursların listesini tutacak bakanlık; kültür, sanat ve spor kurslarını puan değerlendirmesine tabi tutacak.
Bir öğrenci ortaokuldan itibaren Müzik kursuna gidiyorsa sınavına girdiğinde yüzde 20 ek puan alacak. Aynı durum yüzme ya da kültürel, sanatsal etkinliklere katılan öğrenciler için de geçerli olacak.
Üniversite için plan ;
MEB yetkilileri, 64. hükümetin acil eylem planında 1 yıl içinde gerçekleşecek reformlar arasında yer alan “Öğrencilerin okul başarıları ile sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerinin göz önünde bulundurulduğu bir geçiş sisteminin altyapısı oluşturulacak” vaadinin üniversiteye geçişte de uygulanmasını hedeflediklerini söyledi.
2017  – 2018 Yılında gelecek olan bu sistem için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Müzik Kurslarından eğitim almanız yeterli olacaktır. Bu sayede öğrencilerin ek puan alması sağlanacaktır. Kaçak Kurslardan eğitim alarak Paranızı , Zamanınızı  ve en önemlisi Emeklerinizi boşa harcamayın…
Ayrıntılı Bilgi İçin ; 0312 424 19 10 veya 0312 417 09 50 i arayarak bilgi alabilirsiniz

1 Yorum

  • Arda
    Yayınlandı Şubat 25, 2024 4:20 pm 0Likes

    Gerçek olsun lütfen

Yorum Yazın