Please or Kayıt ol to create posts and topics.

Ankara Gitar Kursu - Dersi

ANKARA GİTAR KURSU /  DERSİ

ANKARA Gitar kursu

 

Ankara Gitar Kursu / Dersi  Ankara da ; Kızılay ,Yıldız , Batıkent Şubelerimizde M.E.B. Onaylı Kurs  Programlarımızla  mevcuttur; Gitar dersi öğrenmek uzun bir süreç istemektedir. Bir-iki günle başarılacak bir iş değildir. Gitar kursumuza geldiğinizde sizlere önerecekleri şey haftada 1 ders saati ve ay da 4 saatlik bir süreç olacaktır. Gitar dersi almak diğer müzik enstrümanlarına göre biraz daha kompleks olduğu için eğitim süreci de uzundur. Öncelikle nota bilgisinin olması gereklidir. Bunun için teorik eğitimler verilmektedir. Pratik eğitimler de zaman içine yayılmaktadır. Bu arada gitar, müzik aletleri arasında ikinci el piyasasında en fazla rağbet edilen enstrümanlardan birisidir.

 

Gitar çalmak bir ayrıcalıktır. Gitar çalmayı öğrenmek için ihtiyacınız olan şey büyük bir gitar sevgisi ve azim. Bunun dışında haftada ayıracağınız 1 saatlik bir zamanla gitar öğrenme sürecine girebilirsiniz. Bu süreç uzun olsa da aslında çok zevkli bir süreçtir.
Gitar eğitimin de öncelikle amacımız küçük yaşlarda ki bireyler de enstrümanı sevdirmeye çalışıp, müzik duygusunu geliştirmeye çalışmaktır. 
GİTAR ÇEŞİTLERİ NELERDİR
Gitarların standart olarak 3 çeşidi vardır. Bu 3 çeşide 4. olarak bas gitarı da eklersek yanlış yapmayız.
Merkezimizde Klasik Gitar , Pop Gitar , Akustik Gitar , Flamenko Gitar , Bas Gitar , Elektro Gitar Kursu Almanız mümkündür. 

Klasik Gitar Dersi Ankara 

[caption id="" align="alignleft" width="325"]gitar kursu ankara gitar kursu ankara[/caption]

Ankara Kızılay Gitar Kursu ;  Klasik gitara başlangıç olarak birinci pozisyon temel alındığında, eğitimde şöyle bir sıralama izlemek mümkündür;

 

 

1- Temel oturuş tekniği,  2 -Tutuş tekniği,  3- Sağ el tekniği, 4 - Boş tellerde notalar, 5 -Arpej tekniğine giriş, 6- Birinci pozisyonda,  7- perdelerde notalar ve sağ el tekniği, (Parçalara giriş) , 8- Akorlara giriş,  9- Bağ tekniği,  10 - Apoyando, tirando vuruşu ile koordinasyon çalışmaları, 11 - Arpej tekniğini geliştirilmesi, 12 - Dizi çalışmaları   13 - İkinci pozisyon, (Rönesans ve Klasik dönem parçaları   14 -  Üçüncü pozisyon ve yarım bare tekniği, 15- Beşinci pozisyon   16 -Tam bare tekniği,   17-Vibrato ve ton çalışmaları, (Romantik dönem parçaları*)   18- Süslemeler,  19-Yedinci pozisyon,  20- Harmonik tekniği,   21- İleri arpej teknikleri, ( Çağdaş dönem parçaları*)  22-Stil bilgisi ve süslemeler. ( Barok dönem parçaları*)
 Parçalar dönemin özelliklerini yansıtmakla birlikte öğrencinin teknik seviyesiyle sınırlıdır.
Bu eğitim ve çalışma sıralaması, pozisyon çalışmaları dışında isteğe göre özelleştirilebilecek bir sıralamadır. Yine de klasik gitarda bağ tekniği ve süslemelerde olduğu gibi, birbirine sıralı-koşulu biçimde birbirine sıkıca bağlı tekniklerin olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Parça çalma aşaması, klasik gitarda en az bir pozisyona hakim olma koşuluna dayanır. Pozisyon ve teknik bilgi geliştikçe icra edilen parçaların seviyesi artacaktır.

Akustik Gitar Dersi Ankara

Akustik Gitar gitar kursu ankara ; genelde gövde ve saptan meydana gelmiş altı telli bir enstrüman’dır. Akustik gitar klasik gitara göre, gövdesi daha geniş ve basık, sapı daha ince ve sert ağaçtan yapılmıştır. Klasik gitardan en önemli farkı, tellerinin tümünün çelikten olmasıdır. İlk dört teli çelik üzerine sarımlı kalın tellerden, diğer iki teli ise sarımsız çelik tellerden meydana gelmiştir. Bu özelliğinden dolayı klasik gitara nazaran daha sert ve daha temiz ses verir.
Akustik gitarlar genellikle pena ile çalınır. Daha çok rock, jazz ve blues müzik türleri için tercih edilen bir gitar türüdür. Bizde akustik gitar derslerimiz sırasında bu tarzlardan öğrenmek istediğiniz tarz doğrultusunda bir program hazırlayarak herkesin beklentileri doğrultusunda öğrenciyi sıkmayacak bir yol izlemekteyiz.

Flamenco Gitar  Dersi Ankara

Flamenco gitar kursu ankara ; Başlangıç olarak 1800 lü yıllara dayanan Flamenco müziğinin günümüzde ki haline geçiş dönemi 1910 yıllarına dayanmaktadır. Güney İspanya(Endülüs bölgesi) nın sınırlarında doğmuş,Arap ve İspanyol çingenelerinin etkileşmesiyle ortaya çıkan folklorik bir müziktir. Özellikle dans figürlerinde ki değişimle flamenco yepyeni bir boyut kazanmıştır..Palo denilen usülleri,biçimleri olan formlara sahiptir.Teknik anlamda çok çeşitliliği olan zor bir müzik tarzıdır.Kompas bilgisi,Teknik bilgisi,Vurguları çok önemlidir.Sabicas la duyulmaya başlayan Flamenco,Paco de Lucia nın önderliğinde Nuevo Flamenco dönemine geçmiştir ve hızla gelişmektedir.

 

Elektro Gitar Dersi Ankara

Elektro Gitar Kursu Ankara; Eğitim Merkezimizde vermiş olduğumuz elektrogitar ve bas gitar eğitiminde öncelikli olarak temel müzik bilgisiyle genel yeterlilik sağlanarak kişilerin müzikal beğenisi doğrultusunda şekillenen bir eğitim planı hazırlanmıştır. Elektrogitar ve bas gitar popülerliği neticesinde pek çok müzik türünde yer alan enstrümanlardır. Programın birinci basamağını gitarist adayının yatkın olduğu ve sevdiği müzik türünün belirlenmesi oluşturmuştur.Seçilen türe ait müzisyenlerin ve müzik gruplarının eserlerinin seslendirilmesi eğitimin ikinci basamağını oluşturmaktadır. Amaç gitarist adayının beğenisine yönelik bir repertuvar oluşturmaktır. Gitarist adaylarımız dershanemiz bünyesinde gerçekleştirilen dinleti ve konser aktivitelerin de görev alarak gerek solo gerek müzik topluluklarıyla performans sergileyerek sahne deneyimini kazanma şansına da sahiptirler.

 Bas Gitar Dersi Ankara

Temel gitar eğitimine benzer tutuş,pozisyonlar,sağ ve sol el çalışmalarıyla başlayan bas gitar derslerimiz,enstrüman üzerinde gamlar,yürüyüşler ve teorik bilginin kazandırılmasıyla devam eder.
Teknik ve ritmik egzersizler seçtiğimiz etütlerle birlikte öğrenciye kazandırılmakta,bu amaçla pratik eğitim yolları izlenmektedir. Slap,walking,ritim kalıpları gibi teknik konular,hazır alt yapılar üzerinde grup öncesi performans çalışmalarıyla desteklenmektedir.
Hiçbir zaman geç değil! siz ya da çocuğunuz için sanatı daha fazla ertelemeyin…
MEB Özel Senkron Müzik Kursu ,  MEB Özel Yıldız Senkron Müzik ve Resim Kursu ile MEB Özel Batıkent Senkron Müzik ve Sanat Kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezi olarak Faaliyet gösteren Sanat Eğitimi Kurumlarıdır.

[caption id="attachment_821" align="alignleft" width="602"]gitar kursu ankara gitar kursu ankara[/caption]

Yeni Enstrüman Alacak Öğrencilerimiz için Anlaşmalı Olduğumuz Müzik Mağazalarından Bütçenize uygun ve indirimli enstrüman alabilme şansınızda olabilecektir.
 Not: Gitar Dersi – Kursumuz bire bir özel ders şeklinde yapılmakta olup yeni başlayanlar için haftada 1 saat lik programlar halinde derslerimiz başlanmaktadır. İleri seviyelerde  veya isteğe bağlı olarak ta haftada 2 saat lik programla derslerimiz devam edilebilmektedir.
2020 / 2021 YILI DÖNEM KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURARAK ÜCRETSİZ TANITIM DERSLERİMİZE KATILABİLİRSİNİZ.
Not: ÖNCEDEN RANDEVU ALINDIĞINDA ÜCRETSİZ YARIM SAATLİK TANITIM Gitar DERSLERİ ALMANIZ MÜMKÜNDÜR
Ücretsiz Deneme Dersi Ön Kayıt Formu için Tıklayınız
KurumumuzLondon College of Music”in
Ankara’daki Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezidir.
Hobi Kurs Programlarımızla beraber işleyen Sertifika veya Diploma Programlarımıza katılabilme imkanınız vardır…
Öğrenci seviyesine göre öğretmenin tespit ettiği dereceden başlayabilir. Trinity Programımız ile Grade 8 mezunu, tüm dünyada geçerli müzik lisesinden mezun  olabilme imkanınız olacaktır.
İleri düzey Programlarımız ise ;
Diploma Programlarımıza katılarak Gitar Branşından Öğretmenlik Diploma Programıyla veya Konservatuvar düzeyinde Performans, Bestecilik Diplomalarıyla 2. Üniversite Bitirme imkanınız olacaktır.

Trinity College London of Music Diploma Programı

*Daha detaylı bilgi edinmek için lütfen iletişim bilgilerimiz de yer alan SENKRON MÜZİK EĞİTİM MERKEZİ mail adresimiz ya da telefonumuz vasıtasıyla bizimle iletişime geçiniz ya da müzik eğitim merkezimize misafir olarak Ankara da Gitar Kursu eğitimi alabilirsiniz.
ÖNCEDEN RANDEVU ALINDIĞINDA ÜCRETSİZ YARIM SAATLİK TANITIM Gitar DERSLERİ ALMANIZ MÜMKÜNDÜR

https://www.instagram.com/senkronmuzikkursu/

2020 - 2021 Yılı Gitar Dersi / Kursu DÖNEM KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR. AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURARAK ÜCRETSİZ TANITIM DERSLERİMİZE KATILABİLİRSİNİZ.
Ücretsiz Deneme Dersi Ön Kayıt Formu için Tıklayınız