Gitar Çalmayı Öğrenmek İçin Ne Yapmak Lazım?

Gitar dersi öğrenmek uzun bir süreç istemektedir. Bir-iki günle başarılacak bir iş değildir. Gitar kursumuza geldiğinizde sizlere önerecekleri şey haftada 1 ders saati ve ay da 4 saatlik bir süreç olacaktır. Gitar çalmak diğer müzik enstrümanlarına göre biraz daha kompleks olduğu için eğitim süreci de uzundur. Öncelikle nota bilgisinin olması gereklidir. Bunun için teorik eğitimler verilmektedir. Pratik eğitimler de zaman içine yayılmaktadır. Bu arada gitar, müzik aletleri arasında ikinci el piyasasında en fazla rağbet edilen enstrümanlardan birisidir.
Gitar çalmak bir ayrıcalıktır. Gitar çalmayı öğrenmek için ihtiyacınız olan şey büyük bir gitar sevgisi ve azim. Bunun dışında haftada ayıracağınız 1 saatlik bir zamanla gitar öğrenme sürecine girebilirsiniz. Bu süreç uzun olsa da aslında çok zevkli bir süreçtir. 
Gitar çalmaya yeni başlayanlar için ufak birkaç önerimiz olacaktır..
1 –Sağ elinizi kullanıyorsanız sağ elinizin tırnaklarını uzatın. Çünkü gitar çalarken parmaklarınızı değil de daha fazla ve kaliteli ses alabilmek için parmaklarla birlikte tırnaklarınızı daha çok kullanacaksınız.
2- Gitar çalmak için tabureye oturmak gerekiyor. Sol ayağınız bir karış kadar yerden yüksekte olmalıdır. Gitarın alt kavisi sol ayağımızın üstünde olmalı
3- Sağ kol gitarın büyük kavisinin üstünde olacak şekilde öne gelmesi gerekir
4- Gitar çalışma dersleri Apoyando –tirando olarak iki kısma ayrılır. Apoyanda stilinde tel çalınır ve parmak bir üst tele yaslanır. Tirando stilinde ise tel yukarı çekilerek çalınıyor
5- Gitar dersinin başlangıcında teorik olarak tüm notaların bilinmesi gerektiğini söylemiştik. Pratik yapmaya gelince tüm notalar teker teker çalınarak hem kulak hem parmak gitara alışacak şekilde bol bol provalar yapılmalıdır.
6- Gitar çalmaya başlamadan önce sağ el parmaklarınız ;
  • P parmağı
  • İ parmağı
  • M parmağı
  • A parmağı olarak işaretlenir.
    Gitar çalarken ilk başlarda biraz canınız sıkılabilir. Çünkü gitar tellerini perdeleri notaları ilk kez öğrenmeye başlıyor olabilirsiniz. Gitar derslerinde pratik yaparken size verilen notaları doğru çalmamak veya duraklamamanız gereken yerlerde duraklamak gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz..Notaları okurken sembollere çok dikkat etmeniz gerekir. Örneğin notalar daima sağ elle çalınır. Bu bir kuraldır. Bazen sağ elle çıkarılan bir notadan sonraki notayı sol elle çıkarmanız gerekebilir. Önünüzdeki notalarda yay şeklinde iki notayı bağlayan şekiller bir sonraki sesin sol elle çıkarılacağına işarettir.Gitar dersi almadan önce mutlaka ne tür gitar çalacağınızı belirlemeniz yerinde olacaktır. Gitarlar Akustik gitarlar( Naylon tel-Çelik tel) ve Elektro-gitarlar olarak iki ana kısımda incelenirler.
    Öncelikle Stilinizi Belirleyin!
    Gitar çalmak bir ayrıcalıktır demiştik. Gitar çalmak istiyorsanız iyi bir gitar kursuna yazılmanız gereklidir. Ankara Gitar Dersi ve Gitar Dersi Ankara da Senkron Müzik Kursu Olarak kendi tarzınızı belirlemeniz için ücretsiz deneme gitar dersi imkanı sunmaktayız. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde enstrüman seçiminizde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hangi tarz müziklerden hoşlanıyorsunuz ve hoşlandığınız bu müzikler hangi grup gitarlarla çalınıyor öncelikle bunu belirlemeye çalışıyoruz..
    Bu sorunun cevabını aldıktan sonra gitarınızı seçmeli ve uzunca bir zamanınızı onunla geçirmelisiniz. Gitar öğrenmek, emek ilgi zaman ve azim gerektiren ciddi bir iş olduğu için bu işleri size öğretebilecek deneyimli eğitmenlerden ders almanız sizin yararınıza olacaktır.
————————————–
Gitar Kursumuz hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız 
   ÖNCEDEN RANDEVU ALINDIĞINDA ÜCRETSİZ  TANITIM GİTAR DERSLERİ ALMANIZ MÜMKÜNDÜR
Ücretsiz Deneme Dersi için Tıklayınız

 

Yorum Yazın